Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

31η Ευρωπαϊκή Συνάντηση του RAINBOW - Πρόσκληση

31η Ευρωπαϊκή Συνάντηση του RAINBOW
Πρόσκληση

 Τα Rainbow Gatherings έχουν ιστορία 40 χρόνια. Γίνονται αμερικάνικα, ευρωπαϊκά, παγκόσμια, αλλά και τοπικά σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα το πρώτο έγινε το 1993 και από το 1996 άρχισε να υπάρχει η ελληνική οικογένεια. Το 1997 είχαμε το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα για πρώτη φορά, ενώ έχουν γίνει 20 τοπικά ελληνικά. Στα τοπικά έρχονται 100-300 άτομα, στα ευρωπαϊκά 2000-4000 άτομα, ενώ τα αμερικάνικα έχουν μέχρι και 10000 κόσμο.
Στήνεται εθελοντικά και με φυσικά μέσα ένα ολόκληρο χωριό
(βλέπε πολλές φωτογραφίες στο διαδικτυο).

 
Τι πρέπει να ξέρετε: δεν υπάρχουν αρχηγοί, επίσημοι διοργανωτές, οι αποφάσεις παίρνονται σε κύκλο και υπάρχουν συγκεκριμένες ομοφωνίες.
Στα rainbow gatherings δεν φέρνουμε αυτοκίνητα (το πάρκινγκ είναι 3-6χλμ μακριά), ηλεκτρικές συσκευές, αλκοόλ, κρέας, σκυλιά.
Οπωσδήποτε να έχετε το δικό σας πιάτο, κύπελλο, κουτάλι, ζεστά ρούχα-σκεπάσματα, μουσικά όργανα, προσωπικά είδη (το σούπερ μάρκετ είναι πολλές ώρες μακριά). Οι τουαλέτες είναι λάκκοι στο χώμα, κωλόχαρτο δεν υπάρχει και πλενόμαστε με νερό και χεράκι. Δεν πλενόμαστε με σαπούνι στο ποτάμι και μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια μας.
Προετοιμαστείτε για τον καιρό του βουνού, υψόμετρο (κρύο την νύκτα, μπορεί και κάτω από 10ο…έχει τύχη να χιονίσει), βροχές.
Μην έρθετε μόνο για σαββατοκύριακο!! Δώστε μια-δυο βδομάδες τουλάχιστον στον εαυτό σας. Στα rainbow gatherings δύσκολα πας και δύσκολα φεύγεις.
Τα rainbow gatherings δεν είναι φεστιβάλ, δεν είναι εμπορικά (δεν υπάρχουν καντίνες και σουβλάκια!!), δεν υπάρχει ηλεκτρονική μουσική, stage, συγκροτήματα.
Είμαστε εμείς και εμείς, αν δεν μαγειρέψουμε δεν θα φάμε, αν δεν κουβαλήσουμε νερό και προμήθειες δεν θα πιούμε, αν δεν τραγουδήσουμε δεν θα υπάρχει μουσική, αν δεν κάνουμε εργαστήρια δεν θα υπάρχει κοινωνικότητα, αν δεν ενώσουμε τις προσευχές μας δεν θα υπάρχει θεραπεία, αρμονία και γιορτή…..
Αν δεις μια δουλειά είναι δική σου = δεν κάνεις τον αρχηγό να λες τους άλλους τι να κάνουν, απλώς ξεκινάς να κανείς αυτό που βλέπεις ότι πρέπει να γίνει και θα ξαφνιαστείς πόσοι θα έρθουν από μόνοι τους να σε βοηθήσουν.
Η συμμετοχή είναι το κλειδί = αν δεν προσφέρεις εθελοντική εργασία δεν θα περάσεις καλά, δεν θα γνωρίσεις άλλους, δεν θα νιώσεις την ένωση και το μυθικό γίγνεσθαι.
Το μοίρασμα δημιουργεί αφθονία = η αλληλέγγυα συνύπαρξη εξατμίζει πολλούς φόβους και εγωπάθειες. 

Περισσότερα στο μπλοκ…..αλλά και από κοντά στο βουνό!

Η συνάντηση θα γίνει από το νέο φεγγάρι του Ιουλίου 8/7 μέχρι νέο φεγγάρι Αυγούστου 6/8, στο όρος Γράμμος βόρεια της Κόνιτσας και δυτικά Καστοριάς. 
Welcome Home!!

Νamaste Καλά να Κάνουμε Κύκλους!
Για περισσότερες πληροφορίες δες
http://oikogeneiaouranioutoksouom.blogspot.gr/   in greek
http://rainbowfamilyingreece-english.blogspot.gr/    in eng

 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί φίλοι
    με πληροφόρησαν τηλεφωνικά για την συνάντησή σας.
    Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την ποσέγγσή σας και συμφωνώ με τις αρχέ που έχετε θέσει.
    Η περιοχή του Γράμμου είναι ευαίσθητη και είναι στο δίκτυο NATURA. Ιδιαίτερα η περιοχή Αρένες και οι λίμνες είναι πολύ ευαίσθητες καθώς φιλοξενούν τρίτωνες (τρία είδη) και άλλα είδη και η ρύπανση μπορεί να είναι σοβαρό πρόβλημα. Θα ήταν καλύτερα να μην συγκεντρωθούν πολύ άνθρωποι κοντά στις λίμνες.
    Δημήτρης Μπούσμπουρας
    βιολόγος - ερευνητής συνεργάτης του Αρκτούρου
    συντονιστής της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης Γράμμου
    bous@kat.forthnet.gr
    6977635336

    ΑπάντησηΔιαγραφή

~*~
Νάμαστέ
Καλά να Κάνουμε Κύκλους και Συναντήσεις!
~*~