Περί Συμμετοχής!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ


Σε μια συγκέντρωση του Rainbow στο δάσος αυτοί τριγύρω σου που κουβαλάνε νερό και εφόδια, μαζεύουνε καυσόξυλα, μαγειρεύουνε η κάνουνε διαλογή απορριμμάτων, σκάβουνε χέστρες, ή εκτελούνε άλλα χρέη όπως στο κέντρο πληροφοριών έχουνε μάθει το εσωτερικό μυστικό της Rainbow συνείδησης: το ευχαριστιέσαι περισσότερο όταν βάλεις και εσύ ένα χεράκι.

Δεν υπάρχουν επαγγελματίες οργανωτές που θα στήσουνε την Συγκέντρωση στη μέση της άγριας φύσης για χάρη μας. Το κάνουμε μόνοι μας. Όλα υλοποιούνται από την απλή μαγική συνταγή της ανάγκης των πολλών. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος να γνωριστούμε μεταξύ μας.

Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί

Οι ομόφωνες αποφάσεις που καθοδηγούνε την οικογένεια μας από καιρό είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών καθισμένων γύρω από συμβούλια. Έλα να πάρεις μέρος στο συμβούλιο και να θυμάσαι να ακούς πριν μιλήσεις. Βλέποντας τη διαδικασία είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις πως οι παραδώσεις του Rainbow έχουν εξελιχθεί μέσα από την κοινή πείρα των Συγκεντρώσεων στο πέρασμα του χρόνου. Σεβάσου τον ομιλητή ή την ομιλήτρια. Κράτησε την απάντηση σου ώσπου να έρθει η σειρά σου, ή έως ότου σου απευθύνει τον λόγο αυτός που κρατάει το φτερό ή το talking stick. Έτσι ακούμε ο ένας τον άλλον. Θυμήσου ότι το συμβούλιο δεν είναι για το δικό σου συμφέρον αλλά για το συμφέρον του συνόλου. Σεβάσου επίσης τις ομοφωνίες περασμένων συμβουλίων και αναλογίσου προσεκτικά - όπως έκαναν οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής - ότι το αποτέλεσμα της όποιας πρότασης σου μπορεί να επηρεάσει τις επόμενες <<7>>.

Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί

Είναι ομόφωνη απόφαση της οικογένειας του Ουράνιου Τόξου ότι οι Συγκεντρώσεις θα είναι απολύτως δωρεάν και μη εμπορικές. Το Πνεύμα μας κάλεσε ως οικογένεια για να δώσουμε και να μοιραστούμε ελεύθερα αυτό που ο Θεός μας έδωσε ανεκτίμητα: να αγιάσουμε την γη και τις ημέρες της Συγκέντρωσης με το να μην ανταλλάξουμε χρήματα εκεί. Αυτό σημαίνει ότι για να ταίσουμε τους εαυτούς μας εξαρτιόμαστε από δωρεές στο Μαγικό Καπέλο που τριγυρνάει στις Συγκεντρώσεις. Η μόνη θέση του Καίσαρα ανάμεσα μας είναι ως δωρεά προς το σύνολο. Η ανταλλαγή χρηματικής ενέργειας με οποιονδήποτε άλλο σκοπό θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα μας να συγκεντρωνόμαστε και υποσκάπτει τον ιερό σκοπό της συγκέντρωσης.

Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί

Κυβερνούμε τους εαυτούς μας και όχι ο ένας τον άλλον τηρώντας την ομοφωνία του ειρηνικού σεβασμού. Όπλα, βεγγαλικά, τοξικές ουσίες και άλλα επικίνδυνα πράγματα δεν αρμόζουν ανάμεσα μας. Ειρηνικό σημαίνει όχι μόνο να δείξουμε σεβασμό σε όλες μας τις συγγένειες, αλλά και ο καθένας μας να αναλάβει ευθύνη για την ασφάλεια και ηρεμία του χώρου κατασκηνώσεως μας.
Σεβασμός σημαίνει ότι προσέχουμε τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την ευημερία του καθενός μας, καθώς και της γης, των ζώων, των φυτών και του οικοσυστήματος γενικά που ήτανε εδώ πολύ πριν από εμάς και θα παραμείνουν εκεί αφού αναχωρήσουμε. Νιώσε την ενέργεια, άκουσε την αρμονία τριγύρω σου και πρόσθεσε την δική σου μοναδική νότα Βοήθησε και εσύ να παραμείνει η Συγκέντρωση καθαρή, χαρούμενη, αρμονική, ειρηνική και ασφαλής.

Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί

Η Συγκέντρωση του Ουράνιου Τόξου είναι ένα εργαστήρι της συμμετοχής και αυτό- κυβέρνησης. Η οικογένεια μας επίσης ενθαρρύνει την ελεύθερη ροή πληροφοριών μέσω εργαστηρίων (workshops) και άλλων μορφών διδασκαλίας και έκφρασης. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να μοιραστείς κάποιες γνώσεις ή ικανότητες σου. Αρκεί να βάλεις κάποιο σημείωμα στο Κέντρο Πληροφοριών.
Μην ξεχνάς ότι κανένα άτομο δεν εκπροσωπεί την οικογενεια του Rainbow. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται σε όλους χωρίς να σημαίνει ότι εγκρίνουμε οποιαδήποτε θρησκευτική ή πολιτική άποψη. Τους παρακαλούμε όλους να έχουνε υπόψη τους ότι η Συγκέντρωση μας είναι για τα τραγούδια των καρδιών μας και όχι για προσηλυτισμό ή για εμπόριο. Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί

Σε όλη την διάρκεια της Συγκέντρωσης μπορείς να πάρεις μέρος στα τραγούδια, να παίξεις τύμπανα και μουσικά όργανα, να βοηθήσεις στο χώρο των παιδιών, το ιατρικό κέντρο, το κέντρο υποδοχής ή την τροφοδοσία. Μην ξεχνάς ότι συγκεντρωνόμαστε για την Ειρήνη και την Θεραπεία του πλανήτη μας. Κουβάλησε μαζί σου αυτό τα μάθημα πίσω στον κόσμο του πολέμου και των πολεμικών συραξεων. Ο κύκλος παραμένει αδιάσπαστος.

Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί

Όπως ο καθένας και η καθεμιά μας είμαστε υπεύθυνοι για να φέρουμε ότι χρειάζεται η οικογένεια μας για να υλοποιηθεί το όραμα της, έτσι παραμένουμε υπεύθυνοι για να τα κουβαλήσουμε πάλι έξω από τον χώρο της συνάντησης. Θεώρησε δική σου την ιερή υπόσχεση του Rainbow προς την Μητέρα Γη και φρόντισε να μην αφήσεις ίχνη της παραμονής σου στον τόπο της Συγκέντρωσης.
Χρησιμοποίησε κοινές χέστρες και λάκκους βιολογικών αποβλήτων. Κάνε διαλογή των σκουπιδιών σου για ανακύκλωση. Εξαφάνισε τον χώρο κατασκήνωσης σου πριν φύγεις.
Πέρα αυτού, ανέλαβε ευθύνη για την καθαριότητα της Συγκέντρωσης σαν σύνολο. Μάζευε σκουπίδια στο μονοπάτι σου. Κουβάλησε καμιά σακούλα σκουπιδιών όταν φεύγεις από τον χώρο. Εάν μπορείς, μείνε μετά την Συγκέντρωση να συμμετάσχεις στον καθαρισμό αλλά μην ξεχνάς ότι αυτό συνεχίζεται σε όλη την διάρκεια της Συγκέντρωσης. Είμαστε όλοι η ομάδα καθαρισμού.

Χό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~*~
Νάμαστέ
Καλά να Κάνουμε Κύκλους και Συναντήσεις!
~*~