Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ


Σε μια συγκέντρωση της Οικογένειας του Ουράνιου Τόξου στο δάσος αυτοί που τριγύρω σου κουβαλάνε νερό, εφόδια, μαζεύουνε ξύλα, μαγειρεύουνε, κάνουνε διαλογή των σκουπιδιών, σκάβουνε τις χέστρες, ή εκτελούνε άλλα χρέη όπως στο κέντρο πληροφοριών, έχουνε μάθει το εσωτερικό μυστικό της Rainbow Family συνείδησης. Θα το ευχαριστιέσαι και εσύ περισσότερο άμα βάλεις και εσύ ένα χεράκι.

Δεν υπάρχουν επαγγελματίες οργανωτές που θα στήσουνε την Συνάντηση στη μέση της φύσης για χάρη μας. Όλα τα κάνουμε μόνοι μας. Όλα υλοποιούνται με την απλή μαγική συνταγή της ανάγκης των πολλών. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστούμε μεταξύ μας.

1. Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί
Οι ομοφωνίες μας, οι ομόφωνες αποφάσεις που καθοδηγούν την οικογένειά μας από πολλά χρόνια τώρα είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών συμμετοχής ανθρώπων γύρω από συμβούλια. Έλα να πάρεις μέρος και εσύ στο συμβούλιο και να θυμάσαι πρώτα να ακούς πριν μιλήσεις.
Βλέποντας τη διαδικασία είναι ο καλύτερος τρόπος να καταλάβεις πως οι παραδώσεις του Rainbow έχουν εξελιχθεί μέσα από την κοινή πείρα των Συναντήσεων στο πέρασμα του χρόνου. Σεβάσου τον ομιλητή ή την ομιλήτρια και μην τους διακόπτεις. Κράτησε την απάντησή σου μέχρι να έρθει η σειρά σου δηλαδή το φτερό ή το talking stick, ή απάντησε μόνο σε ότι σου απευθύνει τον λόγο αυτός που το κρατάει.
Έτσι ακούμε ο ένας τον άλλον. Θυμήσου ότι το συμβούλιο δεν είναι για το δικό σου συμφέρον αλλά για το συμφέρον όλου του συνόλου. Σεβάσου τις ομοφωνίες περασμένων συμβουλίων και αναλογίσου προσεκτικά - όπως έκαναν οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής - ότι το αποτέλεσμα της όποιας πρότασης σου μπορεί να επηρεάσει τις επόμενες 7 γενεές.

2. Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί
Είναι ομόφωνη απόφαση της οικογένειας του Ουράνιου Τόξου ότι οι Συναντήσεις θα είναι απολύτως δωρεάν και μη εμπορικές. Το Πνεύμα μας καλεί ως οικογένεια να δώσουμε και να μοιραστούμε ελεύθερα αυτό που ο Θεός μας έδωσε ανεκτίμητα: να αγιάσουμε την γη και τις ημέρες της Συνάντησης με το να μην ανταλλάξουμε χρήματα εκεί.
Αυτό σημαίνει ότι για να ταΐσουμε τους εαυτούς μας εξαρτιόμαστε από τις δωρεές στο Μαγικό Καπέλο που τριγυρνάει στις Συναντήσεις στο τέλος του κύκλου του φαγητού. Η μόνη θέση του καθενός ανάμεσα μας είναι ως δωρεά προς το σύνολο.
Η ανταλλαγή χρηματικής ενέργειας με οποιονδήποτε άλλο σκοπό θέτει σε κίνδυνο το νομικό δικαίωμα μας να συγκεντρωνόμαστε και υποσκάπτει τον ιερό σκοπό της Συνάντησης.

3. Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί
Κυβερνούμε τους εαυτούς μας και όχι ο ένας τον άλλον, και τηρούμε την ομοφωνία του ειρηνικού σεβασμού και άσκηση μη-βίας προς όλα τα ζωντανά πλάσματα γύρω μας. Όπλα, βεγγαλικά, τοξικές ουσίες και άλλα επικίνδυνα πράγματα δεν αρμόζουν ανάμεσα μας.
Ειρηνική συνεύρεση σημαίνει όχι μόνο να δείχνουμε σεβασμό σε όλες μας τις συγγένειες, αλλά και ο καθένας μας να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφάλεια και την ηρεμία του χώρου της συνάντησή μας.
Σεβασμός σημαίνει ότι προσέχουμε τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την ευημερία του καθενός μας, καθώς και της γης, των ζώων, των φυτών και του όλου οικοσυστήματος που ήτανε εδώ πολύ πριν από εμάς και θα παραμείνουν αφού αναχωρήσουμε. Νιώσε την ενέργεια γύρω σου, άκουσε την αρμονία τριγύρω σου και πρόσθεσε την δική σου μοναδική νότα.
Βοήθησε και εσύ να παραμείνει η Συνάντηση καθαρή, χαρούμενη, αρμονική, ειρηνική και ασφαλής για όλους μας και για όλα τα πλάσματα τριγύρω μας.

4. Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί
Η Συγκέντρωση του Ουράνιου Τόξου είναι ένα εργαστήρι της συμμετοχής και της αυτόνομης κυβέρνησης του. Η οικογένεια μας ενθαρρύνει την ελεύθερη ροή πληροφοριών μέσω των εργαστηρίων (workshops) και των άλλων μορφών διδασκαλίας, μοιράσματος και έκφρασης. Αυτή είναι η ευκαιρία σου να μοιραστείς τις γνώσεις και τις ικανότητές σου. Αρκεί να βάλεις ένα σημείωμα στο Κέντρο Πληροφοριών ή να κανείς μια ανακοίνωση την ώρα του κύκλου του φαγητού..
Μην ξεχνάς ότι κανένα άτομο δεν εκπροσωπεί το Rainbow. Αυτή η ιδιότητα παρέχεται σε όλους χωρίς να σημαίνει ότι εγκρίνουμε οποιαδήποτε θρησκευτική ή πολιτική άποψη. Παρακαλούμε όλους να έχουνε υπόψη τους ότι οι Συναντήσεις μας είναι για τα τραγούδια των καρδιών μας και όχι για προσηλυτισμό ή εμπόριο. Όλα τα εργαστήρια γίνονται δωρεάν.

5. Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί
Σε όλη την διάρκεια της Συνάντησης μπορείς να πάρεις μέρος στα τραγούδια, να παίξεις τύμπανα και μουσικά όργανα, να βοηθήσεις στο χώρο των παιδιών, στην κουζίνα, στο ιατρικό κέντρο, στο κέντρο υποδοχής ή στην τροφοδοσία. Μην ξεχνάς ότι συγκεντρωνόμαστε για την Ειρήνη και την Θεραπεία του πλανήτη μας. Πάρε μαζί σου πίσω αυτό τα μήνυμα στον κόσμο της βίας και εκμετάλλευσης. Ο κύκλος παραμένει αδιάσπαστος.

6. Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί
Όπως, ο καθένας και η καθεμιά μας, είμαστε υπεύθυνοι για να φέρουμε ότι χρειάζεται η οικογένεια μας για να υλοποιηθεί το όραμα μας, έτσι παραμένουμε όλοι υπεύθυνοι να κουβαλήσουμε πάλι έξω από τον χώρο της συνάντησης ότι φέραμε. Θεώρησε ότι είναι δική σου η ιερή υπόσχεση του Rainbow προς την Μητέρα Γη και φρόντισε να μην αφήσεις κανένα ίχνος της παραμονής σου στον τόπο της Συνάντησης μας.
Χρησιμοποίησε τις κοινές χέστρες για την ανάγκη σου και τους λάκκους κομποστ οργανικών αποβλήτων για τα φυτικά υπολείμματα των τροφών. Κάνε διαλογή των σκουπιδιών σου για την ανακύκλωση τους. Εξαφάνισε το αποτύπωμα του χώρου της κατασκήνωσης σου πριν φύγεις.
Πέρα αυτού, ανέλαβε την ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου της Συνάντησης σαν σύνολο. Μάζευε τα σκουπίδια στο μονοπάτι σου. Πάρε μαζί σου καμιά σακούλα σκουπιδιών όταν φεύγεις από τον χώρο. Εάν μπορείς, μείνε μέχρι το τέλος της Συνάντησης για να συμμετέχεις στον τελικό καθαρισμό, αλλά και ποτέ μην ξεχνάς ότι αυτό συνεχίζεται σε όλη την διάρκεια της Συνάντησης. Είμαστε όλοι η ομάδα του καθαρισμού.

Χό.
Η Ελληνική Rainbow Οικογένεια


· Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί στο Συμβούλιο μας.
· Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί στο Μαγικό Καπέλο μας.
· Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί στην Περιφρούρηση της Αρμονικής Συνύπαρξης μας.
· Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί στο Μοίρασμα Γνώσης με τα Εργαστήρια μας.
· Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί στην Μουσική, στην Κουζίνα, στην Υποδοχή, κ.α.
· Η Συμμετοχή Είναι το Κλειδί στην Καθαριότητα.



ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ



Μεταφράστηκε
από το «Participation Is the Key»
της αμερικανικής οικογένειας του Ουράνιου Τόξου
από
την Ελληνική Οικογένεια του Ουράνιου Τόξου
το 1997

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

~*~
Νάμαστέ
Καλά να Κάνουμε Κύκλους και Συναντήσεις!
~*~